ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ

 

 

  xeir1

 

 

 ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

Η μεγάλη πλειονότητα των χειρουργείων που κάνω είναι στον τομέα των αθλητικών κακώσεων.

Επίσης αρθροπλαστικές (κυρίως γόνατος) και όλων των ειδών τις ορθοπαιδικές επεμβάσεις στα άκρα, ως επί το πλείστον με αρθροσκοπικές τεχνικές. 

Οσον αφορά την Τραυματιολογία τα περιστατικά είναι βέβαια μειωμένα στον ιδιωτικό τομέα καθώς η πλειονότητα των καταγμάτων διακομίζεται στα δημόσια νοσοκομεία. Εν τούτοις προσωπικά χειρουργώ συχνά - και πάντα με ιδιαίτερη ευχαρίστηση - τραυματικά περιστατικά (μετά απο 2.000+ επεμβάσεις Τραυματιολογίας τα χειρουργεία καταγμάτων είναι μια συνήθεια που ξεχνιέται δύσκολα !)

Συνολικά, περίπου το 70 με 80% των "ψυχρών" χειρουργείων γίνεται με αρθροσκοπικές μεθόδους. Ειδικά όσον αφορά την χειρουργική γόνατος, ώμου, αγκώνα και ποδοκνημικής σχεδόν το 95% γίνεται με αρθροσκοπικές τεχνικές. 

 
 
 
 

 

 ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΩΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ

Το κόστος μιας χειρουργικής επέμβασης χωρίζεται σε:


 

1.  Αμοιβή κλινικής

Αυτά είναι τα λεγόμενα "Νοσήλεια". Το κόστος εξαρτάται απο το είδος του δωματίου (μονόκλινο, δίκλινο, τρίκλινο, κλπ), την βαρύτητα της επέμβασης και τις ημέρες νοσηλείας. Περιλαμβάνει τις προεγχειρητικές εξετάσεις, τα έξοδα χειρουργείου, έξοδα αναισθησίας, φάρμακα που θα χρησιμοποιηθούν κατά την νοσηλεία σας κτλ.

2.  Αμοιβές γιατρών 

Συνήθως οι χρεώσεις είναι η αμοιβή του χειρουργού, του βοηθού χειρουργού και του αναισθησιολόγου


3.  Ειδικά Υλικά 

Αυτά είναι  ιατρικά υλικά ή εμφυτεύματα που προμηθεύουν διάφορες εταιρείες για να χρησιμοποιηθούν στο χειρουργείο.

 Αν έχετε ιδιωτική ασφάλιση με 100% κάλυψη, όλα αυτά θα καλυφθούν από την ασφαλιστική.

Αν η ιδιωτική σας ασφάλιση καλύπτει μικρότερο ποσοστό (π.χ. 80%), μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συμπληρωματικά το Ταμείο σας (ΕΟΠΥΥ). Από το 2015 και μετα δεν είναι αναγκαίο να υποβάλετε εσείς τίποτα στο Ταμείο σας, οι ιδιωτικές κλινικές αφαιρούν αυτόματα το ποσό του ΕΟΠΥΥ από τον λογαριασμό και υποβάλλουν αυτές τα δικαιολογητικά για να πληρωθούν απ' ευθείας απο τα Ταμεία. 

Η κάλυψη του ΕΟΠΥΥ συχνά υπερβαίνει το 20% του συνόλου οπότε η ιδιωτική ασφάλεια συμπληρώνει όλο το υπόλοιπο ποσό.

Εαν δεν έχετε ιδιωτική ασφάλιση αλλά μόνον ΕΟΠΥΥ υπάρχουν οικονομικώτερα "πακέτα" στις ιδιωτικές κλινικές. Σε αυτή την περίπτωση το ύψος των νοσηλείων είναι προκαθορισμένο.

 

 


 

 

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ

 

Οι βασικές μου συνεργασίες είναι με το Δ.Θ.Κ.Α. <ΥΓΕΙΑ> και με το <ΙΑΣΩ General>.

 

Και οι δύο Κλινικές είναι συμβεβλημένες με όλες σχεδόν τις ιδιωτικές εταιρείες ασφάλισης στην Ελλάδα.

Για ασθενείς χωρίς ιδιωτική ασφάλιση και οι δύο κλινικές προσφέρουν πακέτα μειωμένου κόστους για συγκεκριμένες επεμβάσεις.

Επίσης, για κοινωνικούς λόγους, χειρουργώ κάποια περισταστικά (περίπου 2 φορές τον μήνα) σε φθηνότερες κλινικές με το 50% του κόστους περίπου.

 

 


 

 

 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

'Οσον αφορά τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές (Super League, Α΄ - Β΄ - Γ΄ Κατηγορία) και μπασκετμπωλίστες (Α1 και Α2) χειρουργούνται χρησιμοποιώντας την κάλυψη ομαδικών συμβολαίων των επαγγελματικών τους Ενώσεων, χωρίς επιπλέον κόστος.

 


 

xeir2
xeir5

 

 

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ

 

 

xeir1 xeir2 xeir3

 

 

 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

'Οσον αφορά τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές (Super League, Α΄ - Β΄ - Γ΄ Κατηγορία) και μπασκετμπωλίστες (Α1 και Α2) χειρουργούνται χρησιμοποιώντας την κάλυψη ομαδικών συμβολαίων των επαγγελματικών τους Ενώσεων, χωρίς επιπλέον κόστος.

 

xeir4 xeir5 xeir6

ποδόσφαιρο
βόλευ
μπάσκετ
ενόργανη
τέννις
κολύμβηση
αρση βαρών
αγώνες δρόμου
σκι
χαντμπολ
ποδηλασία
πάλη